POLONYA VİZE REHBERİ

Vize Tipleri;

  • Kısa süreli vize (C Tipi Vize)
    3 aya kadar eğitim alacaklar için başvurulacak olan Schengen vize tipidir.
  • Uzun süreli vize (D Tipi Ulusal Vize)
    Üniversite gibi benzeri uzun süreli kalışlar için başvurulacak olan Ulusal vize tipidir.

» Eğitim amacıyla ziyaret etmeyi düşünen, öğrenciler, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ve onlara eşlik eden öğretmenler vize ücretinden muaftırlar.

» Polonya öğrenci vizesi başvurusu başvuru merkezlerine evraklarınız teslim edilerek ve gerekli ücretler yatılarak yapılmaktadır. Yoğunluğa göre değişebilmekle birlikte genellikle 2 hafta içerisinde başvurularınız neticelendirilmektedir. Ancak Polonya öğrenci vize işlemlerinde ki yoğunluğu göz önüne alarak gitmeyi düşündüğünüz tarihten mümkünse 4 hafta önce vize başvurunuzu yapmanızı önemle tavsiye ederiz.

» Polonya öğrenci vizesi başvurusu işlemleri için istenilen evrakların tek bir formatta veriliyor olmasına rağmen, kişilerin akademik, iş ve aile yapılarında olan farklılıklar göz önüne alınarak, Polonya öğrenci vizesi başvuru belgelerinin hazırlanış ve ibraz şeklinde de farklılıklar olacağını hatırlatmak isteriz.

» Sizlere Polonya Konsolosluğu tarafından istenilen vize evrakları genel olarak çıktısını da alabileceğiniz şekilde listelemeye çalıştık.

Polonya Öğrenci Vizesi Başvuru Belgeleri

  • Geçerli Pasaport
    İmzalı ve talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olmalı en az 9 ay daha geçerli olması gereklidir.
  • Varsa Eski Pasaportlar ve Vizeler
    Eski pasaportlarınız ve vizelerinizin asılları veya kopyaları.
  • 2 adet Vesikalık Fotoğraf
    Son 6 ay içinde çekilmiş, arka fonu beyaz, 35*45 mm ölçülerde olmalıdır.
  • Polonya Vize Başvuru Ücreti
    Başvuru esnasında VFS başvuru merkezine nakit ve TL olarak ödenmektedir. (Vize 166 TL, VFS 55 TL)
  • Polonya Vize Başvuru Formu
    EğitimNoktası yurtdışı eğitim danışmanlığı aracılığıyla yapılan başvurularda form sizlere danışmanlarımız tarafından takdim edilecektir.
  • Akseptans Mektubu 
    Kayıt yaptırdığınız okuldan kaydınızın onaylandığını gösteren kabul mektubu. EğitimNoktası aracılığıyla kayıtlarını yaptıran öğrencilere kabul belgesi danışmanlarımız tarafından takdim edilecektir.
  • Kurs Ödendi Onayı 
    Kayıt yaptırdığınız okuldan ödemenizin yapıldığını gösteren fatura. EğitimNoktası aracılığıyla kayıtlarını yaptıran öğrencilere kurs ödendi belgesi ödemeniz sonrası danışmanlarımız tarafından takdim edilecektir.
  • Konaklama Bilgileri 
    Konaklama detaylarınızın yer aldığı belge. EğitimNoktası aracılığıyla kayıtlarını yaptıran öğrencilere konaklama belgesi danışmanlarımız tarafından takdim edilecektir.
  • Uçak Bilet Rezervasyonları
    Gidiş dönüş şeklinde eğitim başlangıç ve bitiş tarihlerine göre ayarlaması yapılmış rezervasyonlar.
  • Nüfus Cüzdanı Sureti
    1 adet nüfus cüzdanı fotokopisi.
  • Sigorta Poliçesi
    Minimum 30.000 Euro teminatlı, tüm Schengen ülkelerinde geçerli yurtdışı seyahat sağlık sigorta poliçesi yapılmalıdır.
  • Öğrenci Belgesi ve Diplomalar
    Eğitim durumunuzu gösteren diplomalar veya öğrenci belgeleri. Bu belgelere katılmış olduğunuz yabancı dil, bilgisayar, staj gibi kurs veya sertifika programları belgelerini de ekleyebilirsiniz.
  • Garantör / Taahhütname 
    Ebeveynlerden veya yakın akrabalardan kalış süresi boyunca masrafların karşılanacağını gösteren noter tasdikli taahhütname.
  • Mali durumunuzu gösteren belgeler 
    Altta mali durumunuzu belgeleyebilmeniz için gerekli olabilecek evrak ve dokümanları listelemeye çalıştık. Listede önerilenler dışında farklı yapılarda gösterebileceğinizi düşündüğünüz belgeleri de ekleyebilirsiniz. Listede istenilen evraklar size, ailenize veya varsa sizi sponse edecek kaynağa yönelik hazırlanmalıdırlar.

    • Size ve ailenize ait olan tüm araba ruhsatları
    • Size ve ailenize ait olan tüm gayrimenkulleri gösteren tapular veya kontratlar,
    • Size ve ailenize ait olan banka hesaplarınızda ki mevduatları gösteren banka yazısı,
    • Size ve ailenize ait olan kredi kartı harcamalarını gösteren ekstreler,
    • Sizin ve ailenizin işyerlerinizden alınacak olan maaş bordroları, işe giriş bildirgeleri,
    • Eğer serbest meslek ile uğraşılıyorsa işyerine ait vergi levhaları, oda sicil kâğıdı, ticari gazete ve imza sirküleri gibi gelir ve yapılan işi beyan eden belgeler,
    • Çalıştığınız süre, göreviniz gibi bilgileri içeren, işveren tarafından verilecek olan antetli kağıda yazılmış bir ön yazı,
    • İşyerinden alınacak olan izin belgesi.

Adresler

Polonya Büyükelçiliği; 

Atatürk Blv. No:241 Kavaklıdere – Ankara

Polonya Başkonsolosluğu; 

Ayazağa Köyü Yolu No:7 Maslak – İstanbul

VFS Vize Merkezi ANKARA; Atatürk Blv. No:154 Çankaya – Ankara

VFS Vize Merkezi İSTANBUL; Cumhuriyet Cd. Kök Apt. 193, Harbiye / Şişli – İstanbul

Çağrı Merkezi;  0 212 373 58 01     –     Çalışma saatleri haftaiçi;  8:00 – 16:00

Detaylı bilgi için tıklayınız…

Share
Bu yazı Vize İşlemleri kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir