FRANSA VİZE REHBERİ

Vize Türleri

  • Kısa Süreli Öğrenci Vizesi: 3 ay ve daha kısa süreli eğitim almayı planlayan öğrencilere verilir. Kısa süreli vizeyi Fransa’da öğrenci vizesine çevirmenize izin verilmemektedir.
  • Uzun Süreli Öğrenci Vizesi: Fransa’da 3 aydan daha uzun süreyle eğitim almayı planlayan öğrencilere verilir.

Uzun süreli eğitim vizesi için talep gerçekleştirmeden önce, kayıt dosyanız Campus France üzerinden onaylanmalıdır:http://www.turquie.campusfrance.org

Fransa vize ve VFS aracı kurum hizmet ücretleri başvuru esnasında nakit ve yalnızca Euro olarak kabul edilmektedir.

Fransa kısa ve uzun süreli öğrenci vizesi başvuruları VFS Global Vize Merkezi aracılığıyla gerçekleştirilmektedir.

Fransa öğrenci vizesi başvuru evraklarınızı asılları ve fotokopileri ile birlikte sunmanız gereklidir.

Fransa öğrenci vize işlemlerinde ki yoğunluğu göz önüne alarak özellikle uzun süreli öğrenci vizesine başvuru yapacak adayların en az 4 hafta önce başvurunuzu yapmasını tavsiye ederiz. .

Sizlere Fransa Konsolosluğu tarafından istenilen öğrenci vizesi başvuru evraklarının genel olarak çıktısını da alabileceğiniz şekilde listelemeye çalıştık.

Fransa Öğrenci Vizesi Başvuru Belgeleri

  • Geçerli Pasaport
    İmzalı ve talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olmalı en az 1 yıl daha geçerli olması gereklidir.
  • Varsa Eski Pasaportlar ve Vizeler
    Eski pasaportlarınız ve vizelerinizin asılları veya kopyaları.
  • 3 adet Vesikalık Fotoğraf
    Son 6 ay içinde çekilmiş, arka fonu beyaz, 35*45 mm ölçülerde olmalıdır.
  • Fransa Vize Başvuru Ücreti
    Başvuru esnasında VFS başvuru merkezine nakit ve Euro olarak ödenmektedir. (Vize 50-60€, VFS 25€)
  • Fransa Vize Başvuru Formu
    EğitimNoktası danışmanlarından temin edebilirsiniz.
  • Uçak Bilet Rezervasyonları
    Gidiş dönüş şeklinde eğitim başlangıç ve bitiş tarihlerine göre ayarlaması yapılmış rezervasyonlar.
  • Eğitim Dilekçesi
    Seyahatinizin gerekçelerini ve planlamasını ayrıntılı anlatan bir dilekçe.
  • Akseptans Mektubu 
    Kayıt yaptırdığınız okuldan kaydınızın onaylandığını gösteren kabul mektubu. EğitimNoktası aracılığıyla kayıtlarını yaptıran öğrencilere kabul belgesi danışmanlarımız tarafından takdim edilecektir.
  • Konaklama Bilgileri 
    Konaklama detaylarınızın yer aldığı belge. Uzun süreli vizelerde ilk 3 ay için yapılmış olmalıdır. EğitimNoktası aracılığıyla kayıtlarını yaptıran öğrencilere konaklama belgesi danışmanlarımız tarafından takdim edilecektir.
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
    Nüfus Müdürlükleri tarafından ücretsiz verilmektedir.
  • Sigorta Poliçesi
    Minimum 30.000 Euro teminatlı, tüm Schengen ülkelerinde geçerli yurtdışı seyahat sağlık sigorta poliçesi yapılmalıdır.
  • Öğrenci Belgesi ve Diplomalar
    Eğitim durumunuzu gösteren diplomalar veya öğrenci belgeleri. Bu belgelere katılmış olduğunuz yabancı dil, bilgisayar, staj gibi kurs veya sertifika programları belgelerini de ekleyebilirsiniz.
  • Campus France Onayı (Uzun Süreli Vize)
    Campus France Numarası ile Campus France tarafından verilmiş bir ön kayıt belgesi.
  • OFII Müracaat Formu (Uzun Süreli Vize)
    EğitimNoktası danışmanlarından temin edebilirsiniz.
  • OFII Visite Medicale Formu (Uzun Süreli Vize)
    EğitimNoktası danışmanlarından temin edebilirsiniz.
  • Aile Taahütname 
    Ebeveynlerin Fransa’da ki masrafları karşılayacağına dair beyanları.
  • Mali durumunuzu gösteren belgeler 
    Altta mali durumunuzu belgeleyebilmeniz için gerekli olabilecek evrak ve dokümanları listelemeye çalıştık. Listede önerilenler dışında farklı yapılarda gösterebileceğinizi düşündüğünüz belgeleri de ekleyebilirsiniz. Listede istenilen evraklar size, ailenize veya varsa sizi sponse edecek kaynağa yönelik hazırlanmalıdırlar.
  • Size ve ailenize ait olan tüm araba ruhsatları
  • Size ve ailenize ait olan tüm gayrimenkulleri gösteren tapular veya kontratlar,
  • Size ve ailenize ait olan banka hesaplarınızda ki mevduatları gösteren banka yazısı,
  • Size ve ailenize ait olan kredi kartı harcamalarını gösteren ekstreler,
  • Sizin ve ailenizin işyerlerinizden alınacak olan maaş bordroları, işe giriş bildirgeleri,
  • Eğer serbest meslek ile uğraşılıyorsa işyerine ait vergi levhaları, oda sicil kâğıdı, ticari gazete ve imza sirküleri gibi gelir ve yapılan işi beyan eden belgeler,
  • Çalıştığınız süre, göreviniz gibi bilgileri içeren, işveren tarafından verilecek olan antetli kağıda yazılmış bir ön yazı,
  • İşyerinden alınacak olan izin belgesi.

Adresler

Fransa Büyükelçiliği; 

Paris Cd. No: 70 Kavaklıdere – Ankara

Fransa Başkonsolosluğu; 

İstiklal Cd. No: 4 Beyoğlu / Taksim – İstanbul

VFS Vize Merkezi ANKARA; Atatürk Bulvarı No:154 Kavaklıdere / Çankaya – Ankara

VFS Vize Merkezi İSTANBUL; Cumhuriyet Cd. 193, Harbiye Şişli – İstanbul

VFS Vize Merkezi İZMİR; Kültür Mh. 1375 Sk. No: 25/E Alsancak – İzmir

Çağrı Merkezi;  0 212 373 58 10-11     –     Çalışma saatleri haftaiçi;  8:00 – 17:00

Detaylı bilgi için tıklayınız…

Share
Bu yazı Vize İşlemleri kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir